facebook
Prikaz hrbtenice


Delovni Čas
  • PO DOGOVORU
Podarite bon
PODARITE BON

Predavanja

PREDAVANJE ZA ŠOLE:

»POMEN AKTIVNOSTI  NA RAZVOJ OTROK IN MLADOSTNIKOV«    

Na hodnikih naših šol je vse več otrok z nepravilno držo. To dejstvo ne bi bilo moteče, če bi naši otroci vse skupaj enostavno prerasli. A je pogosto drugače.


Adolescenca je zelo pomembno obdobje za razvoj drže. Hrbtenica se zaradi šibkih mišic, mišičnega neravnovesja in pretežno sedečih dejavnosti, najpogosteje napačno oblikuje med 7. in 13. letom. V tem obdobju hormonska aktivnost pospeši rast mišic in kosti, dogajajo se najbolj drastične spremembe telesa. Razvijejo se nepravilni motorični vzorci in slaba drža.


Problem se dotika vseh nas in prav je da tako k njemu tudi pristopimo. Z namenom, da povečamo ozaveščenost telesnega gibanja med šolarji, smo se v Fizioterapiji Nataša Beršnak odločili, da vam ponudimo predavanje za starše, ki vsebuje poudarek na psihični komponenti za starše v smislu učinkovitega vzgojnega pristopa in usmerjanju otroka k aktivni skrbi za svoje telo.

Teme predavanja so naslenje:
 - najpogostejši vzroki za slabo držo, posledice slabe drže, preprečevanje
 - učinkovite smernice za dobro držo
 - sedenje: nevarnosti sedenja, kako preprečiti škodljive posledice
 - skrb za telo (pomen hrane, vode, telesne aktivnosti na obnovo organizma)
 - pomen telesne aktivnosti med rastjo
 - vpliv telesne aktivnosti na možgane
 - zaznavanje bolečine in njen pomen za ohranjevanje zdravja
 - kaj lahko naredijo starši za zdrav odnos  otroka do gibanja in telesa (vzpodbujanje hoje, domačih zadolžitev, telesnih veščin, aktivnosti v naravi, igre, skupnih družinskih aktivnosti...)

 

 

 
Izvedba: Teva-Art